CEYHAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇIRAKLIK EĞİTİMİNDE AVRUPA STANDARTLARINA ULAŞTI

Programa Ceyhan İlçe Kaymakamı Sayın Dr. Bayram YILMAZ İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Satılmış ÇAL, Emniyet Amiri Emre ARSLAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat KOÇER, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Özer ER ve mahalle Muhtarları katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat KOÇER; mesleki eğitimin önemini vurgulayarak, çıraklık eğitiminde Ceyhan'da uygulanacak olan bu projeyle gençlerimizin daha iyi şartlarda, Avrupa'daki akranlarıyla aynı standartlarda eğitim görecek olmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi. Hedeflerinin, 3 yıl içinde 480 Türk ve Suriyeli öğrencinin projeden faydalandırılmasına yönelik olduğunu, Ceyhan'da açılacak olan Ceyhan OSB'deki işletmelerde öncelikle yetişmiş iş gücüne ve kalifiye elemana ihtiyaç duyulacağının bilincinde olduklarını ve bu doğrultuda Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak İMEP VET4JOP programıyla bu ihtiyaca yönelik çalışmalar yapılacağını ve neticesinde Ceyhan'da çıraklık eğitimi alan öğrencilerin Avrupa standartlarında iş gücüne sahip olacaklarını söyledi. Bu projeyle Ceyhan'daki gençlerimiz, kalite iş gücüne kavuşmanın yanı sıra sektörde aranan eleman olacaklarına inancının tam olduğunu söyledi.

 

 

 Muhtarlar Dernek Başkanı Eren Ulaş; Her şey Ceyhanlı hemşehrilerimiz için, bu program Ceyhan'da kalifiye elemanları yetiştirmek için çok güzel bir fırsat. Biz muhtarlara düşen görev mahallelerimizdeki gençleri bu programa katılmaları için teşvik etmek. Bu bilgilendirme görevini bize veren Kaymakamımız Sayın Dr. Bayram YILMAZ ve eğitim konusunda uzman projeleriyle Ceyhanlı öğrencilerimizi güzel yerlere taşıyan Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat KOÇER'e muhtarlarımız ve şahsım adına teşekkür ediyorum dedi.

 

 

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hamit KAVAK; hazırlamış oldukları slayt gösterileriyle uygulanacak programın detayları hakkında bilgi verdikten sonra gelen soruları cevapladı. Yapılan bu projede görüyoruz ki Ceyhan'ımız için, gençlerimiz ve onların gelecekleri için, sadece günlük değil, önümüzdeki 3 yıl sonranın planları yapılıyor.