TESPİHİN SANAT YOLCULUĞU

Ürettikleri tespihleri  Kuveyt  ve Arap iş insanlarından özel sipariş aldıklarını kaydeden Düzgün, özellikle Birleşik Arap Emirlikleri’nin, Türk tespihlerine yoğun ilgi gösterdiğini anlattı.

 

 

Tespihin en çok İstanbul ve Türkiye’nin bir çok yerine de   satıldığını söyleyen Bünyamin Düzgün, biz elimizden geldiğince tespih sektöründe farklılık yaratmak istediğini ifade etti.

 

 

YURT İÇİNE  VE YURT DIŞINA DA  SİPARİŞ

 

Düzgün , pek çok değerli taştan tespih ürettiklerine dikkat çekerek şunları söyledi:
Üretmiş olduğumuz tespihleri Yurt Dışına da ihraç etmekteyiz Dedi”.
 

 

- Peki Bünyamin Düzgün Kimdir ?

 

01.07.1987 yılında Adana’nın  Seyhan İlçesinde dünyaya geldim. İlk öğrenimi Adana Sarıçam İlçesinde Arif Nihat Asya ilköğretim okulunda tamamlayıp lise  öğrenimimi ise Dadaloğlu Lisesinde tamamlamış bulunup 2004-2007 yılları arasında başarılı bir öğrenim süreci geçirmekle birlikte o sıralar babamın yani aile şirketimizin işi ile alakalı yoğun zamanlardan dolayı iş hayatına atılmak mecburiyetinde kaldım. Öğrenim hayatıma liseden sonra devam edemedim. 2008 yılında vatani görevimi yapmak üzere Malatya’ya gittim ve 2010 yılı sonunda Adana’ya tekrardan döndüm.ve iş hayatına devam ettim. Tespih ile tanışmam çok uzun yıllara dayanıyor. Çünkü yapmış olduğumuz iş tespih yapımında kullanılan meteryal  delici sıyırıcı malzemelerden ibaretti. Dolayısıyla 20 yılla aşkın bir süredir mesleğime vakıf  ve çok meraklıydım. Bu bende tespih yapma isteği aşıladı ve İstanbul’a taşındığım yıl yani 2015 yılında Adana’dan tanıdığım çocukluk arkadaşım Mustafa Bozkurt’un da girişimleri ile ofis ve atölye tarzında bir yer edindim. Çalışmalar gerçekleşmeye başladım. Bir yıl gibi bir süre usta çırak ilişkisi içerisinde çalışmalarda bulunduk. Ortaya kayda değer eserler çıkarabildiysem ne mutlu bana…