Ceyhan Müteahhitler Birliği Başkanı Sinan Çetin Çukurova Doğuş Gazetesine Konuştu

-Ceyhan Müteahhitler Birliği Başkanı Sinan Çetin;  Belediye ve Meclis üyeleri, daha yaşanabilir bir Ceyhan için vatandaşın ve müteahhitler birliğinin taleplerini dikkate almaları gerekir.

-Sinan Çetin, Zemin kat kattan sayılmayan otopark uygulaması daha önceki dönemlerde Meclis kararıyla plan notlarına eklendi. Tekrardan gerek Büyükşehir meclisi gerek Ceyhan meclisi yine aynı uygulamayı yapmaları İçin kendilerine önerge sunuyoruz dedi.

Olayın özeti otopark krizi var Ceyhan da sokaklar dar, arsalarımız  ve zemin uygun değil bir  metreden sonra su çıkıyor. Tüm amacımız yaşanabilir bir Ceyhan olsun. En uygunu ne ise o olsun istiyoruz. Burda en çok vatandaş etkileniyor. Örnek verecek olursak; Taziye evlerimiz yok, bu olay çok basit görünse de bir cenaze olduğunda yolları kapatıyoruz. Dolayısıyla yollar dar olduğu için ordan arabaların geçemiyor ve bu da büyük bir trafik sorununu meydana getiriyor. O yüzden biz bu sorunların ortadan kalkması için otopark uygulamasına geçilmesini istiyoruz. Biz gerekli mercilere durumu izah ettik. Bu olayın çözüme kavuşması için meclise bir önerge vereceğiz.

 

 

 Bu otopark uygulamasını yürüllüğe  sokmaları için. Daha önce ki dönemlerde gerek Hüseyin Sözlü, gerek Alemdar Öztürk dönemlerinde  otopark uygulaması bir meclis kararı ile alınmış ve yürüllüğe girmişti. Şunu da söylemek istiyorum şuan bu otopark uygulaması Adana Büyükşehir belediyesinin alması gerekiyor ama bunu alması için Ceyhan Belediyesinin de bir önerge sunması gerekiyor. Bu önergeye di biz kendilerine vereceğiz. Daha sonra kendilerinden bunu Adana Büyükşehir Belediyesine sunmalarını isteyeceğiz.  Eğer Ceyhan ve Ceyhan Vatandaşını düşünüyorlarsa muhtemelen kabul edeceklerdir. Bu olay siyasi parti ve meclis üyeleri elinde, biz zaten gerekli tüm  sorunları  meclis üyelerimize ilettik ve söyledik. Umarım ellerinden geleni yaparlar. Biz baskı yapmaya devam edeceğiz bu şekilde kalmayacağız. Bu askı süreci 5 kasım da bitiyor. 5 kasıma kadar biz hergün baskımızı yapacağız. Gerek imar müdürüne, gerek meclis üyelerine, gerek Belediye Başkanına, hepsine baskımızı yapmaya devam edeceğiz onlar kabul edene kadar, biz bu baskıyı yapacağız. Gerek yazılı gerek sözlü bu baskı devam edecek. Bu önerge kabul edilmeze tüm müteahhitler vatandaşlar ihtiraz dilekçesini vereceklerdir.  İhtiraz dilekçelerimiz de hazır 60  ihtiraz dilekçemiz hazır. Bizim burda ki amacımız vatandaşın mağdur olmamasıdır. Vatandaşlar sürekli beni arayarak bu olayın ne zaman açığa kavuşacağı hakkında bilgi almak istiyorlar.

 

 

-İnşaat sektörünün sıkıntıları nelerdir ?

İnşaat sektörün de durmadan artan maliyetler de bizi oldukça zor durumda bırakıyor. Dolar kurunun her gün artması ve her şeyin sürekli maliyetinin artması bizi sıkıntıya sokan durumlardan biridir. Bundan dolayı da daire fiyatları da artıyor. Ve bu da ister istemez vatandaşı da etkileyen bir durumdur.  Bizim burda ki tek amacımız daha yaşanabilir bir Ceyhan için mücadele etmektir” dedi.