Türkiye’nin Halk Ozanları Çukurova Üniversitesinde Buluştu
Aşıklık geleneğinin yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması, halk ile âşıkların buluşmasının sağlanması ve usta çırak ilişkilerinin geliştirilebilmesi amacıyla Çukurova Üniversitesi tarafından Âşıklar Şöleni düzenlendi.
Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Mithat Özsan Amfisi’ndeki şölene Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Genel Sekreter Dr. Mehmet Cingöz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Prof. Dr. Tuncel: “Âşıklık Geleneğinin Yeniden Canlandırılması İçin Yapılan Etkinlikleri Önemsiyoruz”
Şölenin açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, kültür ve kimliğimizin bir parçası olan Âşıklık geleneğinin yeniden canlandırılması için yapılan etkinlikleri önemsediklerini söyledi. Prof. Dr. Tuncel, “Öğrencilerimizin bilimsel ve akademik gelişimlerinin yanı sıra; kültürel kimliklerini daha iyi kavrayıp pekiştirebilmelerini sağlamak amacı ile onları birçok sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyet ile de buluşturuyoruz. Özellikle belirtmek isterim ki, bu etkinliklerin bazılarının öğrenci kulüplerimiz tarafından yapılması bizi daha da mutlu etmektedir. Bu vesile ile Temiz Türkçe Kulübümüz ve Üniversitemiz Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
Âşıklar Ayakta Alkışlandı
İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül ve Temiz Türkçe Kulübü Başkanı Selahattin Öztürk de yaptıkları konuşmalarda Âşıklık geleneği ve bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.
Konuşmaların ardından sahneye çıkan, Türkiye’nin değişik illerinden gelen ve karşılıklı türküler söyleyip atışan Âşık Perizat, Âşık Asem, Ozan Aşikar, Âşık Turabi, Âşık Eyyubi, Öksüz Ozan, Âşık Halil Daylak, Âşık Osman Akçay, Âşık İhsan Yavuzer ve Âşık Suphandereli ayakta alkışlandı.