İYİ Parti önünde protesto! Ceyhan Gazi ve Şehit Aileleri Derneğinden İYİ Partili Lütfü Türkkan’a tepki

Ceyhan Şehit ve Gaziler Derneği üyeleri Cumhuriyet meydanında Atatürk büstü önünde bir araya gelip büyük Türk bayrağı açtılar. Lütfü Türkan’ı istifaya davet eden Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Muhacir, “Bilinmelidir ki burası Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Her bir karış toprağının bedeli, şehitlerimizin kanları, kahraman gazilerimizin fedakârlıkla ödenmiştir. Bizler toplumun asil üyeleri, şerefli bireyleriyiz. Bizlere sahip çıkması, bizlere yardımcı olması, bizlerin hizmetkârı olması gereken bir vekilin, ağza alınmayacak derecede küfrünü de hakaretini de kabul etmiyoruz, şahsına iade ediyoruz.

 

 

Kendisini lanetliyoruz. Bizlerden özür dilemek yerine yapacağı en onurlu davranış istifa etmesidir. Onurumuzla, gururumuzla oynamayın. İcraatlarınızın ve sözlerinizin karşılığı olarak bu siyah çelengi sizlere veriyor, bu hadsiz milletvekiline haddini bildiriniz.” dedi.

 

Konuşmaların ardından dernek üyeleri bayraklarla inönü bulvarında bulunan İyi Parti İlçe Başkanlığı önüne kadar yürüdüler. Burada bina girişi önüne siyah çelenk bırakıp İstiklal Marşı okuyup" Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganı atarak sessizce dağıldılar.