Pazar yerlerinde satışa iki gün izin verilerek Ak parti Ceyhan İlçe Başkanı Sami Özsoy Pazar Esnafını ziyaret ederek ilk alışverişini yaptı

Pandemi sürecinde,  Ak parti Ceyhan İlçe Başkanı Sami Özsoy ve Eşi Özge
Hanımefendi ile birlikte tam kapanma döneminde bugün Ceyhan ilçesinde kurulan cumartesi semt pazarını ziyaret ederek şunlara değindi; "ilçemizde kurulan Cumartesi  Semt Pazarı’nda alışverişimizi yaparak esnaflarımız ve hemşerilerimizle selamlaştık. Tedbirlere riayet ederek salgına karşı mücadelemizi en kararlı biçimde sürdüreceğiz. 
İnşallah bu mücadelenin sonu bayram olacak." Dedi.

 

 

- *Ceyhan hemşerilerimizin dikkatine 8 Mayıs Cumartesi kurulacak olan pazar yerleri : İstiklal mahallesi, Namık Kemal mahallesi 
Pazar günleri ise Perşembe semt pazarı, Cumartesi semt pazarı

Bakanlıkça yayımlanan genelgesine göre, mevsimsel etkiler nedeniyle ürün arzında yaşanan artış, ürünlerin saklama zorluğu ve raf ömürlerindeki kısalık nedeniyle çiftçiler tarafından üretilen tarımsal ürünlerin (yaş sebze-meyve) zayi olabileceği yönünde tespitler bulunduğu ve bu nedenle yeni kararların alındığı yer aldı. Buna göre, tam kapanma döneminde 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazar yerleri açık olacak. Vatandaşların yaş sebze/meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazar yerine gidip gelebilmelerine izin verilecek. 
Bu süreçte,

 

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN PAZAR YERİ GENELGESİ GÖRE; Pazar yerlerinde temizlik, giyim, züccaciye ve oyuncak gibi ürünler satılamayacak.
Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında kurulacak pazarlarda özellikle köylülerin ürünleri olmak üzere sadece yaş sebze/meyve ile fide satılabilecek. Temizlik ürünleri, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta gibi ürünlerin satışına izin verilmeyecek.
Pazar yerlerinde oluşabilecek yoğunluk göz önünde tutularak valilik/kaymakamlıkların koordinasyonunda mahalli idareler tarafından gerekli tedbirler alınacak. Bu amaçla mevcut pazar yerleri genişletilecek veya ilave pazar alanları oluşturulacak.
Pazar yerlerine kontrollü giriş/çıkışları sağlamak için belirlenen noktalar haricinde diğer tüm alanlar demir bariyer ve benzeri araç-gereç ile kapatılarak kontrolsüz giriş/çıkışlar engellenecek.
Bu alanlarda Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtildiği üzere, sergi ve tezgahlar arasında en az 3 metre olacak şekilde mesafe bırakılacak.
Her bir pazar yerinde gerekli kontrolleri yapmak için başta zabıta olmak üzere yeterli sayıda personel görevlendirilecek, görevlendirilen personel tarafından pazar yerlerinin içerisinde yoğunluk oluşmaması için gerekli tedbirler alınacak, içerdeki yoğunluk azaltılana kadar yeni müşteri girişine geçici olarak izin verilmeyecek.
Pazar yerlerinde ambalajsız satılan yaş sebze ve meyvelere tüketici temas edemeyecek.