İl Sağlık Müdürü Nacar: Aşı toplum sağlığı için önemli
İl Sağlık Müdürü Nacar: Aşı toplum sağlığı için önemli
Adana İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Halil Nacar, Covit–19 tehlikesinin henüz geçmediğini ve bu anlamda aşı yapılmasının toplum sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Hiç ayrımsız herkes mutlaka aşısını yaptırmalı. Daha sağlıklı bir gelecek için aşı şart.” dedi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nacar, beraberinde Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Yücel Çomu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Tanju Altunsu, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Fazıl Yontar, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Emine Aygül Yeni ve İl Sağlık Müdürlüğü Basın İletişim Sorumlusu İbrahim Türk ile birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.
Ziyarette Başkan Cafer Esendemir, Başkan yardımcıları Mehmet Serbes ve Yasemin Atasoy, Genel Sekreter Sefa Saygıdeğer, Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Uri ve Mali Sekreter Murat Yonat ile Yönetim Kurulu üyesi Jale Karaşahinoğlu da hazır bulundu.
Covit-19 sürecinde vaka sayısı artmaya başlamadan aşılamanın tamamlanması gerektiğini ifade eden Dr. Nacar, “Biz normalleşmeye fazla alıştık, maske, mesafe ve temizlik konusuna hassasiyet göstermeliyiz. Şu anda mevcut aşılama sayımız olmasa durum çok daha vahim olabilirdi. Özellikle öğrencilerin aşılarını mutlaka yaptırmaları gerekiyor, yarın üniversite öğrencilerimiz başka şehirlere, başka şehirlerden kentimize gelecekler, bu şehre 30-40 bin öğrenci gelecek iki doz aşılarını yaptırmalı gençlerimiz, bulaş riskini mümkün olduğunca en aza indirmek ve sevdiklerimizin sağlığını korumak adına herkes lütfen aşısını yaptırsın.” dedi
“DELTA VARYANTI İLE RİSK ARTTI”
Aşı olmanın risk olduğunu düşünenlere aşı olmamanın daha fazla hatta ölümle sonuçlanabilecek kadar yüksek risk olduğunu ifade eden İl Sağlık Müdürü Nacar, “Bu gün geldiğimiz nokta halkımızın kendisine emanet. Açılma olurken tedbirlere riayet şartıyla oldu. Biz istiyoruz ki toplu taşımalarda maske taksınlar, mesafelere dikkat etsinler, kalabalıklarda bir araya gelmesinler, bir de şimdi delta varyantı ile bulaş riski daha da arttı. Biz toplumsal duyarlılığın artmasını bir farkındalık oluşmasını istiyoruz. Günlük 50-60 bin aşı yapabilecek kapasiteye sahibiz. Tedbir aşı ve farkındalık diyoruz.” şeklinde konuştu.
ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise görevi başında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının, görev şehidi sayılması gerektiğini belirterek, “Pandemide sağlık cephesinde kaybettiğimiz doktor ve çalışanların şehit sayılması gerektiğine inanıyoruz. Hepsi büyük özveriyle çalışıyor. Can kurtarıp can veren, özellikle pandemi süresinde hayatını kaybeden sağlıkçılarımızı, biz şehit olarak değerlendiriyoruz, bir yasayla şehit statüsü onlara mutlaka verilmeli” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.