REKTÖR PROF.DR. TUNCEL’DEN TABİP ODASINA İADE-İ ZİYARET
REKTÖR PROF.DR. TUNCEL’DEN TABİP ODASINA İADE-İ ZİYARET
14 Mart Tıp Haftası nedeniyle Adana Tabip Odası Yönetimini ziyaret eden Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, hekimliğin bir sanat olduğunu, Tıp Fakültesini de içerisine alan bir ‘Sağlık Kampüsü’ yapmayı düşündüklerini söyledi.
REKTÖR PROF. DR. TUNCEL, “AŞI HER İNSANA ULAŞTIRILMALI”
Adana Tabip Odası Yönetimine iade-i ziyarette bulunan ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, burada yaptığı konuşmada Covid-19 pandemisinden tüm dünyanın olumsuz etkilendiğini söyleyerek “Pandemiden korunmada en etkili çözüm aşılanma olarak karşımızda duruyor. Aslında aşı her insana ulaştırılmalı ve dünya ülkeleri bunu kolaylaştırmalılar. Arzumuz kırmızı olan illerin sarı ya da mavi renge dönmesidir. Aşılanma oranı arttıkça virüsün etkisinin azalacağını ümit ediyorum.” dedi.
EYLÜL AYINDA YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇMEYİ PLANLIYORUZ
Eylül ayında tüm fakültelerde yüz yüze eğitime geçirmeyi planladıklarını da ifade eden Rektör Prof. Dr. Tuncel, “Kurulduğu günden itibaren verdiği eğitimle nitelikli öğrenciler yetiştiren Tıp Fakültemizi de içerisine alan, çağdaş altyapısıyla güçlü ‘Sağlık Kampüsü’ yapmayı düşünüyoruz. Sadece Tıp Fakültesi için değil, genel olarak tüm fakültelerimiz için bir burs programı geliştirme çalışmamız var. İhtiyaç olması halinde eğitim faaliyetlerinize destek olmayı çok isteriz.” şeklinde konuştu.
UZM. DR. MENTEŞ, “TABİP ODASI BİLİMİN EMRİNDE BİR KURUMDUR”
TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten ve hekimlerin hazır bulunduğu ziyarette Bölgesel pandeminin bölgesel yönetilmesinin çok mantıklı olduğunu dile getiren Tabip Odası Başkanı Uzm. Selahattin Menteş, “Öncelikle Tabip Odamıza hoş geldiniz. Sizi odamızda ağırlamaktan son derece mutluyuz. Odamız, üniversitemizle her zaman işbirliği içerisinde olmuştur. Ve üniversitenin ve bilimin emrinde bir kurumdur. Tabip Odası hekimlerin özverisiyle kurulmuştur. Biz yöneticiler de onların hak ve hukukunu korumaya çalışıyoruz. Pandemi süresince hem üyelerimizi hem de kurumları uyararak birlikte çalışmalar yürüttük. Maskenin bulunamadığı dönemde yönetim olarak N95 tipi maske üretip tüm hekimlere ulaştırdık. Eğitim ve sosyal etkinliklerimizi korunma tedbirleri kapsamında gerçekleştiriyoruz. Bu süreçte eğitimlerimiz videokonferans yöntemiyle gerçekleşti. Binamız bitiğinde tıp fakültesi öğrencilerimizin yararlanacağı ders çalışacakları kütüphane olacak. Bir şeyler yiyebilecekleri bir ortam hazırlamayı planladık.” diyerek olmaması umuduyla pandemi de üçüncü pik korkusuyla yaşadıklarını belirtti.
DOÇ. DR. ÖKTEN, “KONTROLLÜ NORMALLEŞMENİN SONUCU HENÜZ GÖRÜLMÜYOR”
Çukurova Üniversitesinin ilk kadın rektörü olması sıfatıyla Prof. Dr. Meryem Tuncel’in görevini kutlayan Türk Tabipleri Birliği 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Kadınlar adına güzellik ve gurur verici bir durum. TTB olarak pandemi sürecinde bilimsel veriler doğrultusunda her şeyi açıkladık. Biraz tepki çektik ama her zamanki gibi bilimsel veriler ışığında doğru bildiklerimizi söylemeye devam edeceğiz. Şu ana kadar sekiz milyon ilk doz aşılama yapıldı. Üç buçuk milyon da ikinci doz aşılama yapıldı. Ama sayı olarak ve aşılama hızı olarak da oldukça yetersiz durumdayız. Bir de kontrollü normalleşmenin sonucunu henüz görmüyoruz. Bir kaç hafta sonra etkileri ancak görülebilir. Bu yüzden biz tedbirlerin bir müddet daha devam etmesi gerektiğini savunuyoruz.” diye konuştu.
TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’in ‘Mitoloji ve Tıp’ üzerine yazdığı kitabını Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’e takdim etmesinin ardından Adana Tabip Odası’nın Yeni Hizmet Binası gezilerek, Rektör Prof. Dr. Tuncel’e bilgi verildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.